Stichting Broedplaats Beekhuizen

Welkom!

Stichting Broedplaats Beekhuizen (SBB) beheert sinds 2007 het terrein van voormalig zwembad Beekhuizen, welke is omgevormd naar een stuk “nieuwe natuur”. Deze stichting zet zich in voor het behoud en de ontwikkeling van deze prachtige plek.
De stichting is ontstaan toen de gemeente Rheden een prijsvraag uitschreef voor een nieuwe, definitieve bestemming voor het oude zwembad Beekhuizen. De woongroep, die al enkele jaren dit terrein beheerde, richtte toen in samenwerking met Ekoza, een ecologisch onderzoeks- en adviescentrum, een stichting op. Vanuit deze stichting werd een idee voor de prijsvraag ingediend, namelijk een plan waarbij de sinds het jaar 2000 opgebouwde natuurwaarde zou worden behouden en verder ontwikkeld. Bijzonder aan dit idee was dat het intensieve beheer zou worden uitgevoerd door de woongroep, die op het terrein zou worden gehuisvest.
Dit idee heeft de prijsvraag gewonnen. De uitvoering van het plan is nu in een vergevorderd stadium.

Het terrein is toegankelijk voor bezoekers; zie hiervoor de openingstijden.
U kunt ook contact met ons opnemen als u verdere vragen heeft of een afspraak wil maken via onze “contact” pagina.

Stichting Broedplaats Beekhuizen is in samenwerking met Woongroep Zwembad Beekhuizen altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers, en wie weet zelfs ook bewoners, die binnen ons project willen komen (wonen en) werken aan ons gezamenlijke doel (de inzetverplichting is minimaal 1 dag per week).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *