Het Pomphuis

 

Renovatie

Bij een zwembad hoort ook een filterinstallatie met pompen. Zwembad Beekhuizen had deze installatie staan in het Pomphuis, het gebogen gebouwtje aan de rechterkant als je de weg naar boven rijdt. Na de sluiting van Zwembad Beekhuizen in1988 raakte de technische installatie in verval en werd het erg vochtig in het Pomphuis door regenwater wat vanaf de zwembaden het pomphuis inliep.

Na de oplevering in 2015 van de woningen in de oude bebouwing van Zwembad Beekhuizen, zijn de nieuwe huurders begonnen aan de renovatie van het vervallen pomphuis. Hierbij krijgen we regelmatig hulp van enthousiaste vrijwilligers. Het opknappen van het pomphuis doen we ook zoveel mogelijk duurzaam. Het pomphuis krijgt een maatschappelijke en cultuurhistorische functie.

 

 

Subsidies

Wij ontwikkelen de ruimte met beperkte financiële middelen. Met behulp van donaties en materiele giften groeit het pomphuis organisch steeds verder. Ook zijn wij ontzettend blij met verschillende subsidies die wij hebben ontvangen. Hieronder zetten wij onze subsidieverstrekkers in het zonnetje:

 

 

Activiteiten

Dat het Pomphuis nog een volle ontwikkeling is, weerhoudt ons er niet van om nu al leuke activiteiten en ontmoetingen te plannen in het pomphuis. Van Muziek aan huis tot klusdagen, en van vergaderingen tot werkdagen in de natuur. Opdat we voor de toekomst nog veel meer leuke en interessante activiteiten kunnen organiseren!