Bewoner worden

Ben je geïnteresseerd en wil je je inschrijven voor op de wachtlijst? Lees dan eerst de onderstaande tekst en klik daarna op inschrijfformulier’.

Met 6 huishoudens wonen en werken wij op het terrein van voormalig zwembad Beekhuizen. Er zijn dus 6 zelfstandige woningen en zo leven wij ook. Het gezamenlijke zit in het onderhouden van het terrein, en de gezamenlijk was(machine) ruimte. De verdere invulling is aan jou.

Het terrein waar wij aan wonen is een natuurgebied. Dit houdt in dat je niet heerlijk de zwembaden in kan plonzen. Die zijn gereserveerd voor de ringslangen, kikkers, libellenlarven en andere beestjes.

Ook is het geen fantastisch speelparadijs voor je kinderen, We willen de dieren niet verstoren en de planten niet beschadigen. Spelen kan in het bos waaraan wij wonen.

Wel is het een prachtig gebied waar je best eens rustig langs het bad kan zitten en kijken wat je allemaal ziet, terwijl je heerlijk van de zon geniet. Ook kan wel eens, buiten het meest kwetsbare seizoen, met of zonder je kind met een schepnetje kijken wat er nu allemaal in het water leeft.

Of een vuurtje stoken in het pierenbad.

We onderhouden met z’n allen dit terrein volgens het beheerplan van de Stichting Broedplaats Beekhuizen (SBB). Om dit te kunnen doen hebben we een samenwerkingsovereenkomst met de gemeente Rheden van wie het natuurterrein ook is.

Broed – en broeihopen maken en omzetten, maaien, snoeien, zeisen, braam en brandnetel terugdringen, baden opschonen, muurtjes vrijhouden voor de hagedissen en zandplekken vrijhouden voor de zandhagedis, blaadjes harken enz. Doel: zo optimaal mogelijk het leefgebied van de ringslang in stand houden.

Dit houdt ook in dat er hier geen ‘jagende’ huisdieren zijn toegestaan. Dus, helaas, geen honden en katten.

Het onderhouden van het terrein vergt ongeveer 8 uur per week. Dit verschilt natuurlijk wel per seizoen. Klussen doe je alleen of met anderen en maandelijks is er sowieso een gezamenlijke klussendag.

Daarnaast zijn er nog allerlei andere klussen zoals het opknappen van het pomphuis, fondsen aanschrijven, administratieve zaken, bestuurlijke zaken, vergaderen, het onderhoud aan de woningen in zelfwerkzaamheid enz.

Word je hart hier blij van, denk je dat je hier iets te brengen hebt, vul dan het inschrijfformulier in.

2 gedachten over “Bewoner worden

  1. Geachte heer/mevrouw,
    Wij zijn zeer geïnteresseerd om bij jullie te komen wonen, maar voordat we het formulier invullen, willen we vragen hoe groot de woningen zijn en hoe duur?
    Alvast hartelijk dank,
    Jaap en Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.