Vrienden van SBB

Dit bijzondere natuurterrein is een broedplek voor veel verschillende diersoorten, waaronder de ringslang, diverse vleermuissoorten, de ijsvogel, en vele insecten en amfibieën. Daarnaast komen hier vaak dieren op bezoek zoals (edel)herten, vossen, de das, marters en een grote diversiteit aan vogels welke dankbaar gebruik maken van deze bijzondere biotoop.  

  

Stichting Broedplaats Beekhuizen zet zich al enkele tientallen jaren actief in voor
het behoud en ontwikkeling van deze prachtige plek op de locatie van voormalig zwembad Beekhuizen, en geeft regelmatig excursies op het terrein. De werkzaamheden worden uitgevoerd door bewoners en vrijwilligers.  

  

Wil je ook een steentje bijdragen en het behoud van lokale natuur ondersteunen? Word dan vriend van Stichting Broedplaats Beekhuizen! Je doneert dan jaarlijks 25 of 50 euro of een ander bedrag. Met jouw steun kan de stichting dit werk voort blijven zetten door bijvoorbeeld materialen en gereedschap aan te schaffen, waarmee dit terrein onderhouden kan worden. Je gift is aftrekbaar van de belasting, wij hebben een ANBI-status.

 

Een andere mogelijkheid is om enkele keren per jaar mee te werken op het natuurterrein, bijvoorbeeld tijdens de Natuurwerkdag.   

Interesse? Stuur een contactformulier in, dan nemen we contact met je op.