Stichting Broedplaats Beekhuizen

Welkom!

Stichting Broedplaats Beekhuizen (SBB) beheert sinds 2007 het terrein van voormalig zwembad Beekhuizen, welke is omgevormd naar een stuk “nieuwe natuur”. Deze stichting zet zich in voor het behoud en de ontwikkeling van deze prachtige plek.
De stichting is ontstaan toen de gemeente Rheden een prijsvraag uitschreef voor een nieuwe, definitieve bestemming voor het oude zwembad Beekhuizen. De woongroep, die al enkele jaren dit terrein beheerde, richtte toen in samenwerking met Ekoza, een ecologisch onderzoeks- en adviescentrum, een stichting op. Vanuit deze stichting werd een idee voor de prijsvraag ingediend, namelijk een plan waarbij de sinds het jaar 2000 opgebouwde natuurwaarde zou worden behouden en verder ontwikkeld. Bijzonder aan dit idee was dat het intensieve beheer zou worden uitgevoerd door de woongroep, die op het terrein zou worden gehuisvest.
Dit idee heeft de prijsvraag gewonnen. De uitvoering van het plan is nu in een vergevorderd stadium.

Het terrein is toegankelijk voor bezoekers; zie hiervoor de openingstijden.
U kunt ook contact met ons opnemen als u verdere vragen heeft of een afspraak wil maken via onze “contact” pagina.

Stichting Broedplaats Beekhuizen is in samenwerking met Woongroep Zwembad Beekhuizen altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers, en wie weet zelfs ook bewoners, die binnen ons project willen komen (wonen en) werken aan ons gezamenlijke doel (de inzetverplichting is minimaal 1 dag per week).

2 gedachten over “Stichting Broedplaats Beekhuizen

 1. Hallo lieve mensen. Ik ben beetje gaan speuren op jullie site. Ik kwam er niet helemaal uit…gaan jullie een woonleef groep laten ontstaan? Of is het meer voir bijeenkomsten? Ik hoir het graag. Ik ben opzoek naar “anders” wonen…een Samenvoorzienende leefgroep o.i.d. Ik, mamma 46 met dochter 5 zijn opzoek naar een woonplek. Mochten jullie iets(anders) weten, dan hoor ik het graag. Warme groet, Jay. Dankjewel

  • Hoi Jay,

   Excuus voor de late reactie,

   Ik ben de beheerder van de website en kwam je reactie op een artikel tegen.

   je schreef

   Hallo lieve mensen. Ik ben beetje gaan speuren op jullie site. Ik kwam er niet helemaal uit…gaan jullie een woonleef groep laten ontstaan? Of is het meer voir bijeenkomsten? Ik hoir het graag. Ik ben opzoek naar “anders” wonen…een Samenvoorzienende leefgroep o.i.d. Ik, mamma 46 met dochter 5 zijn opzoek naar een woonplek. Mochten jullie iets(anders) weten, dan hoor ik het graag. Warme groet, Jay. Dankjewel

   Je reageert hier op een artikel en dat is niet iets wat door de bewoners en leden regelmatig wordt bijgehouden.
   Voor contact hebben we in het hoofdmenu de keuze contact.

   Als je daar je vraag had gesteld dan was deze direct bij op de juiste plek binnen gekomen.
   Wellicht is het te laat en heb je al iets gevonden. zo niet nodig ik je uit om via het contact formulier je vraag opnieuw te stellen.

   Groeten website beheerder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.