ANBI-status

ANBI-goed-gekeurd-doelDe stichting broedplaats Beekhuizen heeft sinds 2014 de ANBI status. Dat houdt in dat we door de belastingdienst zijn aangewezen als “algemeen nut beogende instelling” (ANBI). Donateurs van onze stichting kunnen, door onze ANBI status, hun giften op deze manier aftrekken van hun inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Bezoekadres en postadres

Het bezoekadres van Stichting Broedplaats Beekhuizen Beekhuizenseweg 93 in Velp. Het postadres is Beekhuizenseweg 93E, 6881 AG Velp.

Fiscaal nummer/ RSIN

818443911

Doelstelling en beleid

Stichting Broedplaats Beekhuizen heeft als doelstelling het beheren en ontwikkelen van de natuurwaarden van het voormalige zwembadterrein aan de Beekhuizenseweg 93 in Velp.

Daarnaast zet Stichting Broedplaats Beekhuizen zich in voor natuur educatieve activiteiten. Er is een jarenlange samenwerking met IVN Veluwezoom-Oost voor het organiseren van natuurexcursies van schoolklassen. Deze excursies blijven plaatsvinden, om zoveel mogelijk kinderen in contact te laten komen met natuur. Daarnaast worden er jaarlijks enkele natuurexcursies voor publiek georganiseerd, geleid door een expert op bijvoorbeeld het gebied van reptielen of vleermuizen.  Deze excursies zijn open voor iedereen, op inschrijving. Groepen kunnen altijd een aanvraag doen voor een excursie, deze wordt dan geleid door één van onze vrijwilligers.

Via een openbaar wandelpad is het terrein dagelijks van zonsopgang tot zonsondergang voor iedereen toegankelijk is.

Bestuur

Het bestuur van Stichting Broedplaats Beekhuizen bestaat uit: I. van Es (voorzitter/ secretaris), E. van den Berge (penningmeester) en D. Hilbers. Deze functies zijn onbezoldigd.

Financien

Stichting Broedplaats Beekhuizen ontvangt een jaarlijkse beheersvergoeding van de Gemeente Rheden.

De andere opbrengsten komen uit donaties van vrijwilligers of derden. Vrienden van Zwembad Beekhuizen is een groep mensen die sympathiseert met Zwembad Beekhuizen en dit middels een financiële bijdrage wil uitdrukken. Donateurs van een ANBI mogen hun giften aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.

De financiële verantwoording is op aanvraag in te zien.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.